Om åpen tilgang

Nordisk tidsskrift for utdanning og praksis er utgitt under Open Access-modellen og er derfor gratis for alle å lese og laste ned, og å kopiere og spre. Artikler publiseres umiddelbart etter at endelig manus er godkjent av forfattere og redaksjon.

Forfattere som sender inn bidrag til Nordisk tidsskrift for utdanning og praksis beholder opphavsretten til artikkelen sin, og samtykker i å publisere den under betingelsene i Creative Commons-lisensen CC-BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/). Denne tillater tredjepart å kopiere, distribuere og spre verket i hvilket som helst medium eller format, og å remixe, endre, og bygge videre på materialet til et hvilket som helst formål, inkludert kommersielle, under betingelse av at korrekt kreditering og en lenke til lisensen er oppgitt, og at man indikerer om endringer er blitt gjort. Tredjepart kan gjøre dette på enhver rimelig måte, men uten at det kan forstås slik at lisensgiver bifaller tredjepart eller tredjeparts bruk av verket.

Vennligst merk at tidsskriftet endret lisens 1. januar 2021 i tråd med kravene i Plan S. Alle artikler publisert før 1. januar 2021 er publisert under Creative Commons-lisensen CC BY-NC 4.0.

Forfattere har anledning til og oppfordres til å gjøre manuskripter som publiseres i tidsskriftet, inkludert tilleggsmateriale, tilgjengelig på personlige og institusjonelle websider før og etter publisering, forutsatt at publikasjonens bibliografiske detaljer (inkludert DOI) blir oppgitt.